Direct contact

06 19 184 765

06 19 384 028

info@verwoordinbeeld.nl

Tip voor de BBQ!

Ja, deze temperaturen lijken er meer op: zomer! Dus trek die barbecues het hok uit en zet de fik erin! Mocht je nou niet zo’n vleeseter zijn, een visje in folie kan ook prima op de barbieknoei hoor. En verder zijn er nog veeeeeel meer leuke, creatieve en bovenal lekkere alternatieven. Laten we hopen dat het zomerse weer dit keer iets langer aanhoudt maar ach, laten we er vooral van genieten.

 

Ik heb zoals je waarschijnlijk inmiddels van me gewend bent weer een makkelijk recept voor je bedacht. Nou ja, bedacht… Ik struin nogal eens over Pinterest voor kook- en bakinspiratie en laten we wel wezen, daar is het ook voor bedoeld toch? Een beetje van jezelf en een beetje van… Ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden. Want dat je zoiets lekkers kunt maken van een ‘simpele’ watermeloen wist ik niet. En jij wellicht ook niet.

 

Meloen is sowieso een lekkere aanvulling op een ouderwetse bbq-party. Maak er een frisse salade van samen met wat aardbeitjes, kiwi en verse muntblaadjes. Serveer ‘m als nagerecht met een bolletje ijs. Ik maakte een combi van zoet en hartig. Verrassend goed geslaagd moet ik zeggen!

 

Gegrilde watermeloen

•    1 watermeloen (tip: koop ‘m op de markt, is veel goedkoper dan in de supermarkt!)
•    stukje blauwschimmelkaas naar keuze
•    gemengde noten
•    paar takjes verse dille

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de watermeloen in schijfjes of in taartpunten. Wat je maar leuk vindt. Hak de noten grof.

 

Leg een paar stukjes kaas op een schijf watermeloen en daarop wat nootjes. Doe de watermeloen in de oven en zet deze op de grillstand. Houd de boel in de gaten want na een paar minuten kan het al klaar zijn.

 

Als de kaas lekker gesmolten is en de nootjes bruin kleuren, kan de watermeloen eruit. Leg hier dan nog een paar takjes dille op en klaar is je supersimpele zomerse gerechtje!

Ieder kwartaal in je mailbox:

  • toffe producties
  • fijne samenwerkingen
  • de blog van Femke