Direct contact

06 19 184 765

06 19 384 028

info@verwoordinbeeld.nl

Lisanne: Later als ik groot ben

Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog geen idee wat ik later wil gaan doen. Ik ben ook altijd een beetje bang dat als ik bijvoorbeeld ‘iets met kinderen lijkt mij wel leuk’ zeg, ik daar dan de rest van mijn leven aan vastzit. En, dat moet natuurlijk niet! Toch heb ik wel van jongsaf aan gezegd dat ik iets met kinderen wil gaan doen. Kleuterjuf ofzo. Maar, ik wilde ook wel stewardess worden, verpleegster en rechercheur. Ja, lekker uiteenlopende beroepen. Ik weet het. Nu wil ik liever de wat creatievere kant op. Blogger, journalist, reisverslaggeefster of misschien zelfs presentatrice!

 

Ik houd er in ieder geval niet van om een baan te hebben waarbij ik van acht tot vijf stil moet zitten. Laat mij maar lekker actief bezig zijn. Reizen voor mijn beroep is dan ook echt een droom. Lekker de hele wereld over. En het allertofste lijkt mij een baan waarbij ik niet eens door heb dat ik met mijn werk bezig ben. Oké, genoeg gedroomd.

 

En natuurlijk wil ik, later als ik groot ben, ook studeren. Want duh! Hoe kom je anders verder in het leven?  Het lijkt mij heel vet om in het buitenland een studie te volgen. Op zo’n campus te zitten en een kamer te delen met een wildvreemde. (Spannend!) Maar dat zit er helaas niet in. Voor nu dan. Aangezien ik een über-bezorgde (maar heel lieve) moeder heb. Toch is het wel echt een droom om buiten Nederland te studeren.  Als ik er eindelijk uit ben wat ik worden wil…

 

Ik wil later heel graag veel verschillende culturen- en mensen leren kennen. Dus, later als ik groot ben, ga ik sowieso veel reizen. Met mijn vrienden wil ik zo’n cool hippie-busje huren en de hele wereld rond. Of helemaal alleen met een rugzakje. Ik wil zeker weten een keertje naar Bali, en Maui lijkt me ook geweldig. Vroeger zeiden we thuis altijd tegen elkaar dat we met de boot naar Jamaica zouden gaan. (Hahah, allemaal eilanden! Hoezo eilander meisje?) En hopelijk ga ik dat ooit nog eens doen met een hele vriendengroep.

 

Later als ik groot ben wil ik ook een gezin. Een groot liefdevol gezin waar helemaal niets mis mee is. (Behalve dan dat de kinderen af en toe de snoepkast leegtrekken natuurlijk.) En ik wil een kindje adopteren uit een arm land. Het liefst uit Malawi, één van de armste landen ter wereld.  Daar zijn de mensen zo arm, dat veel kinderen alleen op straat terechtkomen. Als ze een beetje geluk hebben, komen ze in een weeshuis terecht. Maar ook dat gaat niet altijd goed. Daarnaast wil ik graag biologische kinderen. Vroeger riep ik dat ik er wel zes wilde, maar nu denk ik dat ik het met twee of drie kindjes druk genoeg zal hebben.

 

Misschien lijkt het alsof ik mijn hele leven al vooruit heb gepland. Maar dat is echt niet zo hoor. Ik kijk gewoon per dag wat er op m’n pad komt. Want wat heb je er nou aan om een vijfjaren-plan te maken als je niet eens zeker weet of je er over een paar maanden nog achter staat?

 

Lisanne is 16 jaar, komt van Terschelling en zit op de middelbare school. Ze koos Verwoord In Beeld uit voor haar beroepsoriënterende stage en daarom liep zij onlangs een week met ons mee. Lisanne is een talentvolle dame met veel in haar mars. Ze is enthousiast, gemotiveerd en heeft lef. We zijn heel benieuwd naar wat zij in de toekomst allemaal gaat ondernemen. Heel veel succes Lisanne!

 

[Foto: Erikjan Koopmans]

Ieder kwartaal in je mailbox:

  • toffe producties
  • fijne samenwerkingen
  • de blog van Femke