Direct contact

06 19 184 765

06 19 384 028

info@verwoordinbeeld.nl

Foodblog voor MNSKP.nl

Femke (37) en Sanne (29), beide foodminded en tekstgoochelaar, bundelen hun krachten om de leukste, makkelijkste, gezondste en vooral lékkerste recepten te verzinnen voor MNSKP – Weten wat er speelt in Leeuwarden. Sanne heeft al een toffe eigen blog genaamd Foodlovesparkle.com en via Femkejaarsma.nl zie je wat duizendpoot Femke allemaal bezighoudt. In een tweewekelijkse dialoog bestoken Sanne en Femke elkaar met zaken als superfoods, (on)bewust eten, vega(n), slow cooking, (té) gezonde smoothies, streekproducten, lokale eetfestijnen en al het andere wat je maar kunt bedenken op het gebied van food.

 

Groentelasagne met courgette

Hè jammer. Geen chocolade dit keer. In navolging op mijn ‘groene’ spaghetti een alternatief voor de klassieke lasagne. En echt, ik ben heus niet zo’n health freak als ik soms doe voorkomen. Echt niet. Maar ik moet – nu ik al lang lang gelee de 30 ben gepasseerd – toch een beetje op dat welvaartsbuikje gaan letten.

 

Mocht je het nog niet weten: pasta schijnt nogal een dikmaker te zijn. Correctie: kán dikmakend zijn. Maar ik hou d’r van hoor. Dat is het niet. En ik ben gek op de Italiaanse keuken. Helemaal geen pasta meer eten is dus geen optie. Zo nu en dan een leuk alternatief uitproberen wel. Dit keer groentelasagne. Wederom een uitprobeersel. De opmerking van manlief (‘Zit er dan geen vlees in?) daargelaten, was het best een succes.

 

Groentelasagne

(voor 2 personen)

  • pastasaus / tomatensaus (mag kant-en-klaar maar liefst homemade; recept hou je van me tegoed!)
  • 1 courgette
  • knoflook- of truffelolie maar good old olijfolie kan ook prima
  • mozzarella of camembert (waar je voorkeur naar uit gaat)
  • paar verse tomaten
  • parmezaanse kaas

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Wees niet te kritisch, het komt niet heel precies. Zo lang alle plakken maar ongeveer dezelfde dikte hebben.

 

Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Doe de courgetteplakken in de grillpan en bestrijk of besprenkel ze met de olie. Keer na een paar minuten om en doe eventueel nog wat olie op de andere kant. Laat de plakken uitlekken op een stuk keukenpapier. Herhaal dit tot de courgette op is.

 

Snijd de mozzarella of camembert in plakken. Pak een ovenschaal en verdeel wat pastasaus over de bodem. Leg hier een lag courgetteplakken op en daarna de kaas. Herhaal dit tot de saus op is en eindig met een laag courgette.

 

Maak het geheel af met een paar verse stukken tomaat en rasp hier een lekkere laag Parmezaanse kaas overheen. Bak de lasagne in ongeveer 20 minuten af. Serveer er eventueel een frisse salade bij.

Ieder kwartaal in je mailbox:

  • toffe producties
  • fijne samenwerkingen
  • de blog van Femke