Direct contact

06 19 184 765

06 19 384 028

info@verwoordinbeeld.nl

In de spotlight: Letterhuis Tekstmakers

Al een aantal jaren wordt Femke voor de meest uiteenlopende schrijfopdrachten ingehuurd door Letterhuis Tekstmakers. De persoon achter dit tekstbureau is Esther van Opzeeland. Femke kent Esther vrij goed, want zij gaan al heel wat jaartjes terug. Helemaal terug naar hun studietijd halverwege de jaren ’90. En ook later komen ze elkaar weer tegen, wanneer beiden voor de publieke omroep werken. Onlangs bleek – na heel wat jaren van speculaties en een stamboom onderzoekje – dat er zelfs een (aangetrouwde) familielink is! Een match made in heaven zou je zeggen. Hoog tijd dus voor een vraaggesprekje.

 

Esther, hoe ben jij eigenlijk in het tekstschrijversvak terechtgekomen?
Na mijn opleiding Voorlichting & Communicatie aan de NHL, ging ik aan de slag als webredacteur/producer bij de vpro. Na vijf jaar besloot ik voor mezelf te beginnen en zo geschiedde. Eerst had ik nog veel opdrachten in omroepland en langzaamaan kwamen er steeds meer opdrachten vanuit het noorden des lands. In de tussentijd waren we van Hilversum naar Joure (terug) verhuisd. Dat is alweer een flinke tijd geleden want Letterhuis bestaat inmiddels ook al ruim tien jaar. En in die tijd heb ik heel veel leuke opdrachtgevers om me heen verzameld.

 

Wat is de kracht van Letterhuis; waarom kiezen opdrachtgevers voor jou?
Ik denk omdat ik van mijn teksten altijd iets creatiefs maak, ik hou niet van standaard. Dat kan iedereen wel, als je een beetje je best doet. En daar huur je geen copywriter voor in. Ik zorg ervoor dat ik de organisatie echt leer kennen, zodat de schrijfstijl en toon daar goed op aansluiten. Daarnaast kom ik deadlines ook daadwerkelijk na, wat volgens sommige opdrachtgevers een bijzonderheid is. En: ik schrijf 100% foutloos. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het niet, ook niet in tekstschrijversland.

 

Waarom werk je graag samen met Femke?
Ik ken Femke al vrij lang, sinds de opleiding aan de NHL. Ik vind dat onze schrijfstijlen heel goed bij elkaar passen. Als Femke iets heeft geschreven, had het net zo goed mijn tekst kunnen zijn. Daarnaast is ze heel flexibel, ze houdt zich aan afspraken en heeft verfrissende ideeën. Kortom, een hele fijne samenwerking! We wisselen regelmatig ideeën uit om een tekst perfect te maken, we zijn gewoon een topteam.

Ieder kwartaal in je mailbox:

  • toffe producties
  • fijne samenwerkingen
  • de blog van Femke